IT e-waste

Recyclage van IT e-waste

IT e-waste omvat alle afgeschreven hardware die niet meer functioneel is.
it e-waste

IT E-WASTE en de rol van revingo

REVINGO haalt al jouw IT e-waste op die niet meer bestemd is voor hergebruik. Bij ons kan u terecht voor het inleveren van oude computers, beeldschermen, harde schijven, moederborden, toetsenborden en ander oud IT-materiaal. Wij helpen bedrijven om IT-afval te recycleren en met duurzame omgang van gebruikte hardware. Onze dienstverlening is enkel van toepassing op bedrijven en organisaties.

It-afval en de elektronische afvalberg

Circulaire ICT is de sleutel om een duurzame impact te maken als bedrijf. Om te beginnen met circulaire ICT, is het belangrijk om te kijken naar IT-afval, ook wel IT e-waste genoemd. Het grootste deel van dit elektronisch afval bestaat uit grote huishoudelijke apparaten, gevolgd door oud IT-materiaal. Hoe gaan we binnen circulaire ICT om met hardware die het einde van zijn levensduur heeft bereikt?

We moeten ervoor zorgen dat afgeschreven hardware op een duurzame manier wordt hergebruikt, gerecycled of veilig afgevoerd. Zo dragen we bij aan een groenere toekomst en benutten we de waarde van IT-apparatuur optimaal.

Hoe helpt REVINGO IT e-waste te beperken?

Recycleren it e-waste

IT-recyclage en datavernietiging

Bij de recyclage van oude computers en hardware is het essentieel om ook aan datavernietiging te denken. REVINGO is gespecialiseerd in gecertificeerde datavernietiging. Het proces is tijdrovend en intensief, en de geringe kosten die een opkoper hiervoor rekent, wegen niet op tegen de inspanningen van uw eigen IT-afdeling. Wij bieden de mogelijkheid om uw data op locatie te vernietigen, voor extra gemak en veiligheid.

DE voordelen van circulaire iCT

REVINGO als partner voor de recyclage van uw IT e-waste?
Verkoop uw oude hardware en krijg op functionele IT-apparatuur een deel van uw investering terug. Hergebruik van refurbished materiaal bespaart geld en energie.
Beperk uw hoeveelheid elektronisch IT-afval en draag bij als maatschappelijk verantwoorde onderneming.
Verlengde levensduur van producten draagt bij aan duurzame ontwikkeling. Herwinning van waardevolle materialen vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen.
Voldoe als onderneming aan de steeds strengere milieuwetgeving en duurzaamheidsnormen.

IT E-WASTE INLEVEREN BIJ REVINGO?

Contacteer ons via mail, telefoon of het contactformulier.